SISTEME SCADA
    Firma SIS oferă o gamă completă de servicii de proiectare, implementare şi execuţie a sistemelor tip SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition), pe baza procedurilor agrementate conform standardului ISO 9001, versiunea 2008. De asemenea, prestăm servicii de mentenanţă a sistemului (garanţie şi post garanţie, up-grade, servicii de diagnoză şi certificare, monitorizare şi intervenţie automată).

 

CONCEPT
    Sistemele SCADA reprezintă instrumente moderne utilizate pentru supravegherea şi controlul proceselor specifice atât construcţiilor civile cât şi celor industriale. O aplicaţie SCADA va aduce un proces tehnologic, oricât de simplu sau de complex, pe ecranul calculatorului

 

Fig. 1. Funcţiile sistemului


Figura 1 Functiile Sistemului

 

Functiile sistemului


CONTROL – puteţi citi şi scrie/modifica orice parametru din proces;


VIZUALIZARE - ecrane grafice, scheme sinoptice continuând traseele optime pentru intervenţii la locul apariţiei evenimentului;


GESTIONAREA ALARMELOR – sunt catalogate pe nivele de prioritate. Pot fi confirmate, şterse, arhivate, modificate. Se poate, de exemplu, trimite automat un e-mail sau un SMS predefinit la apariţia unei anumite alarme;


BAZE DE DATE – permit stocarea anumitor seturi de date predefinite pentru analiza ulterioară sau integrarea in alte aplicaţii;


ACTION CALENDAR – permite definirea si executarea unor acţiuni la un anumit moment de timp;


REPORT MANAGER - permite crearea şi generarea de rapoarte bazate pe mărimile din proces;


GRAFICE (TRENDS) – oferă o multitudine de facilităţi, bazate pe tehnologia Active

- multiple grafice în acelaşi ecran;

- număr mare de linii în acelaşi grafic;

- culori, fonturi, stiluri, legende configurabile;

- reprezentări de date în timp real sau din baza de date;

- grafice funcţie de timp sau grafice de tipul XY.

Structura sistemului


    Structura acestor sisteme este ierarhică, organizată pe trei nivele: nivelul de măsurare şi intervenţie, nivelul de achiziţie date si nivelul de monitorizare şi control. Construit după arhitectura client – server, acest sistem poate fi extins de la un singur calculator (nod) ce va avea atât rol de server cat şi de client, la o reţea complexă cu care se pot monitoriza procese industriale de dimensiuni mari. În plus, vizualizarea sistemului de la distanţă prin Internet şi posibilitatea de integrare a alarmelor multimedia (e-mail, SMS) creşte accesibilitatea şi viteza de intervenţie in cazul unor evenimente neprevăzute.
    Serverele sunt conectate la automatele programabile prin intermediul unor drivere de comunicaţie, asigurându-se posibilitatea de comunicaţie cu aproape orice tip echipament. Un singur server poate comunica simultan cu mai multe echipamente, chiar utilizând protocoale diferite. Se pot dezvolta şi drivere de comunicaţie noi.

 

Fig. 2. Structura uzuală a unui sistem SCADA


Figura 1 Functiile Sistemului

 

Avantaje


Pentru manager:

- control şi monitorizare centralizate sau de la distanţă;

- posibilitatea de integrare a informaţiilor primite de la diferite echipamente, pentru o analiză mai eficientă;

- cost de operare redus;

- utilizarea eficientă a resurselor şi serviciilor; productivitate crescută;

- diagnosticarea rapida a alarmelor şi a avariilor.


Pentru companiile de mentenanţă şi service::

- uşurinţă in diagnosticarea problemelor;

- posibilitatea utilizării unui program de service computerizat;

- folosirea eficientă a personalului;

- detecţia timpurie a erorilor.

In cazul in care doriti o parere profesionala, consultanta sau doriti cererea unei oferte, nu ezitati sa ne contactati.

Contact

    ARC Informatique HMI/SACDA partener cu KEPware
      ARC Informatique integreaza produsele HMI/SCADA cu produsele OPC de la KEPware. Astfel PcVue poate oferi suport pentru peste 100 de protocoale de comunicatie intr-un singur pachet.

      KEPware este specializat pe diverse drivere de comunicatii, contrlolere si echipamente de camp. Aplicatiile KEPware includ M2M si M2E.

 • Citeste mai mult
 •  

   Solutii PcVue pentru Managementul Cladirilor
        PcVue Solution este un produs Arc Informatique. Este printre cele mai bune software-uri de supervizare SCADA produse in Europa din ultimii 30 de ani.

     Mai nou ofera solutii pentru managementul cladirilor avand incorporat librarii de protocoale I/O ce includ standarde BMS(Building Management Solutions) precum BACnet®, LonWorks®, Modbus® si OPC®. De exemplu, daca cladirea este alimentata de turbine eoliene, atunci protocolul folosit va fi IEC61400, inclus în standardul OPC de care PcVue dispune.

 • Citeste mai mult
 •  

  ACASA | SISTEME SCADA | CLIENTI | SIS | CONSULTANTA | CONTACT
  Copyright © SIS 2012. Designed by Sandulescu Radu