SISTEM SCADA INTEGRAT PENTRU CONTROLUL APLICATIILOR IN ENERGETICA


     SIS_SCADA este un produs complex ce combina elemente software si hardware pentru monitorizarea si controlul sistemelor de generare a energiei electrice din surse regenerabile, local sau de la distanta. Este destinat proprietarilor sau operatorilor de parcuri eoliene si fotovoltaice care doresc sa fie in permanenta informati de parametrii de functionare ai sistemului. 

 

Solutie complexa pentru controlul parcurilor de energie regenerabila

 

     FUNCTII

> MONITORIZARE SI ACHIZITIE SEMNALE IN TIMP REAL
> CONTROL AL ECHIPAMENTELOR
>CALCUL SI PROGNOZE PRODUCTIE
> REALIZARE DE ISTORICE PENTRU SEMNALE SI COMENZI
> GRAFICE FUNCTIONARE
> RAPOARTE FUNCTIONARE
> ALERTARE IN FUNCTIE DE EVENIMENTELE STABILITE
> DREPTURI DIFERENTIATE DE VIZUALIZARE A INFORMATIILOR DE FUNCTIONARE
> SCALABILITATE MARE - INTEGRARE NUMAR MARE DE PARCURI LA DISPECER
> COMUNICATIE CU OTS
> INTEGRARE IN MES / ERP / EMS

 

APLICATIE

Sistemul SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) ofera posibilitatea de a monitoriza si controla parcurile de eoliene sau fotovoltaice de la distanta.

Informatiile de la turbina eoliana/panouri fotovoltaice, invertoare, transformatoare, protectii, elemente de executie, sunt schimbate cu echipamentele de camp prin intermediul unor controlere (RTU/PLC) folosind protocoalele de comunicatie disponibile sau prin intermediul semnalelor digitale sau analogice. Controlerele contin logici de functionare pentru echipamentele din camp.

Prin intermediul retelei de comunicatie care poate sa fie pe suport optic, electric sau wireless, echipamentele de camp devin accesibile in aplicatia software SCADA prezenta la dispecer. Operatorul va putea vizualiza pana la 65000 date din parc/uri in timp real, date oferite de aparatele din camp, printre care calitatea energiei, conditii meteo, starea protectiilor si motivele declansariilor. Va putea comanda intreruptoarele si separatoarele, seta valorile parametrilor de functionare pentru turbine, invertoare sau transformatoare. Cu informatiile colectionate de statia meteo si piranometru se vor realiza prognoze de putere generata si alarme in caz de functionare necorespunzatoare.

Pe langa cele mentionate mai sus SIS_SCADA ofera rapoarte complexe despre functionarea parcului si grafice comparative pentru mai multe semnale. SIS_SCADA ofera posibilitatea de inregistrare a valorilor semnalelor la un interval de 0.5 secunde pe o perioada nelimitata de timp, singurele limitari fiind puterea de procesare si spatiul disponibil pe necorespunzatoare echipa de interventie poate fi alertata prin echipamentul hardware ales.

 

 In caz de functionare necorespunzatoare echipa de interventie poate fi alertata prin diverse metode printre care si SMS sau alarma locala.

In cazul parcurilor dispecerizabile Sistemul SCADA_SIS asigura realizarea interfatarii cu OTS, oferind posibilitatea trimiterii parametrilor catre DEN/DET si primirea comenzilor de functionare.

Pentru companii care folosesc sisteme ERP se poate opta pentru integrarea SIS_SCADA cu sistemul ERP prin intermediul OPC pentru o analiza mai buna a profitabilitatii parcurilor.

SIS_SCADA poate fi interconectat cu un alt produs SIS, PH Center de unde operatorii SIS pot inverveni asupra echipamentelor din sistemului in cazul unei avarii pentru a minimiza pierderile.

 

    

 

 

 

In cazul in care doriti o parere profesionala, consultanta sau doriti cererea unei oferte, nu ezitati sa ne contactati.

Contact

ACASA | SISTEME SCADA | CLIENTI | SIS | CONSULTANTA | CONTACT
Copyright © SIS 2012. Designed by Sandulescu Radu